IZRADA WEB STRANICA, OPTIMIZACIJA STRANICA, INTERNET MARKETING, SCREEN TOUCH, GRAFIČKA VIZUALIZACIJA
Početna
rafting forum
rafting Hrvatska
rafting Kupa
rafting Dobra
rafting Hrvatska
rafting Dobra
rafting Cetina

RAFTING U HRVATSKOJ


Rafting na rijekama u Hrvatskoj je prekrasan način da doživite nenarušenu prirodu Hrvatske . Duž obale rijeke su prekrivene zelenilom i krškim kanjonima . Stupanj težine za većinu rijeka je 3 ali raste do 4 za rijeke Dobru i Unu .
Sljedeće su neke od najboljih rijeka za rafting : Rafting je popularan na rijeci Cetina , ali najbolje mjesto ako želite ploviti kanjonima i brzacima je Karlovac . Sa tri rijeke koje se križaju kroz nekoliko kilometara , postoje razni putevi kojima možete kreniti iz vaše baze u Karlovcu . Ako se odlučite ploviti rijekama oko Karlovca , prvi izlet morao bi biti rijeka Kupa . Kupa protječe kroz Nacionalni Park Risnjak , i s nje možete vidjeti cijeli park i cijeli tok rijeke kako uzduž vijuga . Nažalost, vodostaj rijeke Kupe je dovoljno visok za rafting samo na proljeće. Drugi izlet morao bi biti na rijeci Dobri . Dobra je prva rijeka u Hrvatskoj koja ima komercijalne rafting izlete i po brzacima jedno od napopularnijih mjesta . Bujne šume i planine okružuju rijeke u unutrašnjosti .

NAJBOLJE HRVATSKE RAFTING RIJEKE

Rijeka Kupa teče od Nacionalnog Parka Risnjak i protječe kroz šumom prekrivene planinske padine i bogate doline , ali nudi dovoljno visok vodostaj za rafting samo na proljeće i poslije jakih kiša .
Rijeka Dobra ima površinski i podzemni tok i nudi prvoklasne uvjete za rafting u svako doba jer brane i akumulacijska jezera dozvoljavaju dovoljan protok vode.
Rijeka Mrežnica obiluje slapovima , ali između njih voda protječe mirno . Rafting po gornjem , kanjonskom toku uključuje i elemente kanuinga .
Rijeka Korana istječe iz Plitvičkih jezera . Poslije jakih kiša i kad se snijeg otopi , dio ispod slikovitog mjesta Rastoke , i nizvodno kanjonom , posebno je atraktivan za rafting.
Rijeka Una , koja tvori granicu između Hrvatske i Bosne , nudi odlične uvjete za rafting nizvodno od 20 metara visokog slapa Štrbački buk , kad je vodostaj visok , iako je iskustvo malo manje uzbudljivo kad je vodostaj niži .
Rijeka Zrmanja obiluje vodom u proljeće , dok se ljeti moraju koristiti manji kanui i kajaci za putovanje ovim , jednim od najljepših kanjona Hrvatske .
Rijeka Krka može se preploviti kroz gornji dio nacionalnog parka s obzirom na priljev svog pritoka , rijeke Butušnice , koja je kontrolirana branom . Rafting je jedini naČ(in da se upozna ovo nedirnuto područje parka , a jedino mjesto gdje je potrebno kretanje kopnom je 12 metara visok slap Bilušića buk .
Rijeka Cetina usmjerena je tunelom do elektrane na obali , što znači da nema puno vode za rafting u svojim prirodnim kanjonima . Ipak vrijedi odlučiti se za ovo iskustvo zbog guste i bujne vegetacije duž obala rijeke , čiste vode , visokih stijena , slapova i špilja .

   Arbanija (1)   Barilović (2)
   Begovo Razdolje (1)   Bibinje (1)
   Biograd (1)   Blato na Cetini (1)
   Bol (1)   Brod na Kupi (3)
   Delnice (1)   Dubrovnik (1)
   Duće (2)   Iševnica (1)
   Karlovac (2)   Koprivnica (1)
   Korenica (1)   Korčula (1)
   Kučiće (1)   Lokve (1)
   Lovran (1)   Makarska (1)
   Nova Subocka (1)   Obrovac (1)
   Ogulin (1)   Omiš (3)
   Opatija (2)   Plitvička jezera (2)
   Podstrana (2)   Poreč (1)
   Senj (1)   Severin na Kupi (1)
   Slime (1)   Split (5)
   Sveti Martin na Muri (1)   Trogir (1)
   Tršće (1)   Vela Luka (1)
   Zadar (2)   Zagreb (7)
   Šibenik (2)   Šilo (1)


   Duga Resa (1)   Sračinec (1)
   Zagreb (1)
rafting Hrvatska
rafting Korana
rafting Una
rafting Kupa
rafting Zrmanja
rafting Dobra
PRETRAGA PO KARTI CHARTER KAMPOVI OTOK RAB OTOK MLJET PLAŽA ZRĆE ROBINZONSKI TURIZAM AGROTURIZAM
aerobikbadmintonbig game fishingfitnessfutsalgolfjahanjejudokajak na morukaratekitesurfing
nogomet na pijeskuodbojka na pijeskupaintballplaninarenje plespodvodni ribolovribolovronjenjeskijanjesquashstreličarstvo
tae kwon doteniswindsurfing
Početna Sport Hoteli Obiteljski hoteli Restorani Privatni smještaj Sportski događaji
Sportska oprema Sportska prehrana Sportska medicina