IZRADA WEB STRANICA, OPTIMIZACIJA STRANICA, INTERNET MARKETING, SCREEN TOUCH, GRAFIČKA VIZUALIZACIJA
Početna
English ITALIANO DEUTCH
kajak na moru otok Hvar
kajak na moru Kornati
kajak na moru otok Vis
kajak na moru Bol
kajak na moru Dubrovnik
kajak na moru otok Mljet

KAJAK NA MORU U HRVATSKOJ


Jadransko more nudi mogućnost za odmor uz različite vodene sportove. Kajak na moru je jedan od takvih. Kajak na moru nije natjecateljski sport.
Brojni jadranski otoci koji često leže blizu jedan do drugog pružaju mogućnost za uživanje u kajaku. Na Jadranu u kajaku možete uživati ako donesete svoj kajak, iznajmite kajak na sat-dva, pola dana, dan ili više. Možete se upustiti u višednevne avanture kajakom, samostalno ili u organizaciji agencija.
Dubrovnik i otoci u blizini su idealna destinacija za kajak na moru. Kajakom možete obići i razgledati Dubrovnik s mora. Obližnji otoci - Lokrum, Daksa, Lopud, Koločep, Jakljan, Šipan - su paralelni s obalom i izduženog oblika tako da pružaju zaklon od otvorenog mora. U Dubrovniku imate dobru ponudu za organizaciju različitih kajak na moru tura.
Na Korčuli možete uživati u poludnevnim izletima kajakom. Na Mljetu možete iznajmiti kajak i uživati u veslanju kajakom po Velikom i Malom jezeru.
Sedmodnevni odmor uz kajak možete izabrati na otoku Visu, najudaljenijem nastanjenom otoku na Jadranu. Odmor uključuje vožnju kajakom oko Visa i obližnjeg otoka Biševa poznatog po Modroj špilji.
Na otoku Hvaru ponuda za kajak na moru je također dobra. Možete pronaći i sedmodnevne avanture kajakom. Iako je otok izložen otvorenom moru, Pakleni otoci koji su vrlo blizu pružaju dobru zaštitu, a i mogućnost da izbliza upoznate njihovu ljepotu.
Sutivan na otoku Braču je također mjesto gdje možete sudjelovati u 8-dnevnom odmoru koji se uglavnom sastoji od vožnje kajakom oko otoka Brača i dijelom otoka Šolte, posjetama znamenitostima na Braču, kupanju na raznim plažama.
Ako dolazite u Brela, kajakom možete obići Vrulju - veliki izvor u moru - i niz malih plaža, pogodnih za nudizam. Na isti način možete krenuti kajakom iz mjesta Pisak.
Još jedna od zanimljivih ponuda je ponuda raznih sportskih aktivnosti, pored kajaka na moru, u Novigradu, malom ribarskom naselju blizu Zadra. Pored kajaka, osmodnevni odmor uključuje canoeing, planinarenje na Paklenici, Nacionalni park Krka, rafting na Cetini i dr.
Na Kornatima, skupini od više od 100 otoka, koji su ujedno i Nacionalni park, možete provesti odmor uz kajak s polaskom iz Zadra. Ista firma nudi kajak ture na otoku Rabu, Cresu i Lošinju. Možete izabrati poludnevne, jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i višednevne ture kajakom.
Ako ste iskusni u kajaku na moru, možete izabrati sami mjesto polaska za svoju pustolovinu. Od Brijuna na sjeveru do Elafita i Mljeta na jugu, otočne su skupine idealne za kajak na moru pustolovinu : od uvale do uvale, od zaljeva do zaljeva, nekoliko milja veslanja i puno pristajanja. Udaljenosti između otoka nisu velike, a kajakom možete uploviti i u riječna ušća (Mirne, Zrmanje, Krke, Cetine ili deltu Neretve). Jadransko more je relativno sigurno i ugodno za putovanje kajakom.
Većina otoka ima izduženi oblik paralelan s obalom, tako je jedna strana otoka uvijek zaštićena od neugodnih vjetrova i valova. Od vjetrova računajte na podnevni maestral, sjeveroistočnu buru ili jugoistočni jugo. Najopasniji vjetar je bura, jer počinje iznenada i u kratkom vremenu razviti snagu. naročito u Velebitskom kanalu i kod Vrulje, između Omiša i Makarske.
Zbog mnogih vrlo oštrih stijena, polietilenski kajaci su pouzdaniji od laminiranih ili sklopivih. Unajmiti se mogu polietilenski jednosjedi i dvosjedi renomiranih europskih proizvođača. Šteta je ne ponijeti masku, peraje, disalicu jer vam omogućuju da uživate u bistrom i bogatom podmorju. Prenočište nije teško pronaći bilo u kampu, otočkoj kući, pansionu, apartmanu ili hotelu, kao ni trgovine radi opskrbe.

   Banjol (1)   Bol (1)
   Brod na Kupi (1)   Cavtat (1)
   Dubrovnik (3)   Hvar (1)
   Koločep (1)   Kostanje (1)
   Makarska (1)   Nin (1)
   Obrovac (1)   Pakoštane (1)
   Pomena (1)   Poreč (1)
   Rab (1)   Rijeka (2)
   Rogotin (1)   Runovići (1)
   Split (6)   Sutivan (1)
   Sveta Nedjelja (1)   Viganj (1)
   Vinišće (1)   Zadar (1)
   Zagreb (3)


   Duga Resa (1)   Ivanić-grad (1)
   Split (1)   Sračinec (1)
   Zagreb (2)
kajak na moru Brela
kajak na moru Sutivan
kajak na moru otok Rab
kajak na moru otok Cres
kajak na moru otok Lošinj
kajak na moru Makarska
PRETRAGA PO KARTI CHARTER KAMPOVI OTOK RAB OTOK MLJET PLAŽA ZRĆE ROBINZONSKI TURIZAM AGROTURIZAM
aerobikbadmintonbig game fishingfitnessfutsalgolfjahanjejudokaratekitesurfingnogomet na pijesku
odbojka na pijeskupaintballplaninarenje plespodvodni ribolovraftingribolovronjenjeskijanjesquashstreličarstvo
tae kwon doteniswindsurfing
Početna Sport Hoteli Obiteljski hoteli Restorani Privatni smještaj Sportski događaji
Sportska oprema Sportska prehrana Sportska medicina